Huvudkaraktärerna i ”South Park”. Foto: Ap/Scanpix

South Park slutar driva med Trump

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha ägnat en hel säsong åt hejdlös drift med Donald Trump, Hillary Clinton och det amerikanska valet kommer South Park släppa politiken i den kommande säsongen. Serieskaparna Trey Parker och Matt Stone förklarar i en intervju att verkligheten har överträffat deras bästa satiridéer.

Det är ingen idé att ens försöka driva med Donald Trump. Det menar South Parks skapare i en intervju med australiska ABC News.

– Vi försökte verkligen driva med allt som hände i USA förra säsongen, men kunde inte hänga med. Verkligheten var mer komisk än något vi kunde komma på. Så vi har beslutat oss för att låta politikerna göra sin komedi, så gör vi vår, säger Trey Parker i intervjun.

USA-val 2016

South Park har på senare år blivit kända för sin förmåga att snabbt haka på samhällsdebatter och poliska trender. Under valkampanjerna i USA attackerade de båda kandidaterna skoningslöst, men när Donald Trump nu är vald är det slut med det. Verkligheten har överträffat fiktionen, menar Trey Parker.

– Politikerna har blivit komiker, de går inte att håna längre. Vi är lika knäckta som alla andra, säger han i intervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet