Speljättar hoppar av stormässan E3 – framtiden oklar

Uppdaterad
Publicerad

Årets största spelmässa, E3, riskerar att ställas in efter att flera av de stora spelföretagen bestämt sig för att hoppa av. Jättar som Nintendo, Sony och Xbox har under de senaste månaderna meddelat att de inte kommer vara med på mässan. Senast i raden är utvecklarna Sega och Ubisoft, rapporterar NME.

Årets E3 skulle bli den första efter ett uppehåll under pandemin, men nu oroar sig många inom spelbranschen för mässans framtid. Mässan kommer antingen bli mycket mindre än tidigare år, eller också ställas in helt.

Många spekulerar om att de stora spelföretagen kommer ha sina egna evenemang, istället för att samlas på E3. Ubisoft meddelar till exempel att de kommer anordna ett eget liveevenemang i juni. Även Sega skrev i sitt uttalande till IGN att de “ser fram emot att dela mer information om projekt i framtiden”.

Företag som Blizzard, EA och Activision har ännu inte meddelat om de kommer medverka på mässan eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.