Spelbutiken Game går i konkurs. Foto: AP/TT

Game over för svensk tv-spelsjätte

Uppdaterad
Publicerad

31 spelbutiker stänger för gott när butikskedjan Game, en av Sveriges största tv-spelsförsäljare, går i konkurs.

Dataspelsföretaget Game Stores svenska verksamhet har försatts i konkurs. Beskedet kommer efter att företaget i två veckors tid reat ut varor ned 40 procents rabatt under vad som beskrivits som omstrukturering. Game-butikerna har under en längre tid haft finansiella problem och varit under rekonstruktion.

127 får gå

Konkursboet kommer med omedelbar verkar att rea ut hela sortimentet på 400 000 varor till halva priset.Game har 31 butiker runt om i landet och hade i fjol en försäljning på totalt 269 miljoner kronor.

Konkursen gör att 127 personer förlorar jobbet, räknat på heltidstjänster, enligt ett pressmeddelande från konkursförvaltaren Christoffer Hamilton. Eventuellt kan det bli aktuellt att sälja delar av rörelsen.

Kunder drabbas

Konkursen innebär också att alla presentkort till butiken har upphört att gälla. Möjlighet till reklamation, bytesrätt och öppet köp på varor som köpts före konkursutbrottet finns inte heller. Reklamationsanspråk kan fortfarande riktas till konkursförvaltaren, men inte i butik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.