Marcin Iwinski, ägare och medgrundare av spelföretaget CD Projekt Red.

Spelutvecklaren ber om ursäkt: ”Uppfyller inte kvalitetsstandarden”

Uppdaterad
Publicerad

Flera brister har uppdagats i det efterlängtade spelet Cyberpunk 2077 som släpptes i december. Nu ber Marcin Iwinski, ägare av företaget som utvecklat spelet, om ursäkt i en ny video.

– Konsolversionen av spelet uppfyllde inte den kvalitetsstandard vi ville att den skulle uppfylla. Jag och hela ledningsteamet är mycket ledsna för detta och med den här videon vill jag medge det offentligt, säger Marcin Iwinski i en video på Cyperpunk 2077:s Twitterkonto.

Företaget som utvecklat spelet, CD Projekt Red, har tidigare gått ut med en ursäkt och erbjudit pengarna tillbaka till de spelare som anser sig ha fått sin upplevelse förstörd till följd av spelets buggar och tekniska brister.

I den nya videon erkänner Marcin Iwinski att företaget tagit sig vatten över huvudet när de utformade spelet för både PC och spelkonsoler. Han berättar också att nya uppdateringar är att vänta inom kort, den första inom tio dagar och en annan mer betydelsefull uppdatering inom några veckor.

Videoursäkten följer efter att Polens myndighet för konkurrens- och konsumentskydd (UOKiK) tidigare i veckan meddelade att de granskar företaget och kräver en förklaring gällande problemen med spelet och studions agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.