Bruce Springsteen drog inte fullt hus i Oklahoma i helgen. Foto: TT

Springsteen protesterar mot nya lagen – ställer in konsert

Uppdaterad
Publicerad

Bruce Springsteen ställer in helgens konsert i North Carolina. Det är bara en i en lång rad av protester mot de nya lagar som stiftats i delstaten.

Den republikanske guvernören Pat McCrory har skrivit under en lag som förbjuder lokala antidiskrimineringslagar. Det innebär bland annat att transpersoner inte får använda offentliga toaletter utifrån det kön de själva ser sig ha. Enligt lagen måste de använda toaletter utifrån det kön de är födda med.

120 storföretag har skrivit under ett protestbrev för att få McCrory att ändra sig. På fredagskvällen kom beskedet att även Bruce Springsteen anslutit sig till de som protesterar.

”Det är människor som inte tål framstegen vårt land har gjort när det gäller mänskliga rättigheter för alla våra medborgare”, skriver rockstjärnan på sitt officiella Twitterkonto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.