Den tecknade presidenten Foto: Showtime

Stephen Colbert gör satirserie om Trump

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske satirikern och programledaren ska producera en animerad serie om Donald Trump och hans stab. Serien ska bestå av tio 30-minuter långa avsnitt.

Stephen Colbert, programledare för ”The late show with Stephen Colbert” (CBS) har slutit avtal med tv-bolaget Showtime. Han ska producera en komediserie, som ännu saknar titel, om USA:s frekvent parodierade president Donald Trump.

LÄS MER: Mer Trump-satir i nya serien ”The President Show”

South Park-anda

Serien blir en animerad komedi med tio halvtimmesavsnitt, och enligt Huffington Post produceras avsnitten löpande medan serien sänds. Detta för att kunna göra satir av aktuella nyhetshändelser i sann South Park-anda.

LÄS MER: South Park slutar driva med Trump

Inspirationen till serien föddes ur en animerad sekvens som Colbert använde som intro till sina direktsändningar under amerikanska valkampanjen i november 2016.

Dokumentärt stilgrepp

Den fiktiva komedin kommer att gestaltas som vore den en dokumentärserie som följer Donald Trump i vardagen.

Showtime skriver att serien utforskar presidenten och människorna i hans närmaste krets. Den utspelar sig till stor del på arbetsplatsen.

– Jag känner många som velat göra detta, och jag är hedrad att den tecknade presidenten bjudit in vårt dokumentärteam till sin privata sfär, sa Colbert skämtsamt i ett uttalande.

Planerad premiär för serien är hösten 2017.

LÄS MER: Hon gör konst av Trump

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.