Stina Oscarson. Foto: TT Bild

Stina Oscarson tar över Socialistiskt forum

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan lämnade dramatikern Stina Oscarson rollen som konstnärlig ledare för Radioteatern. Nu får hon samma titel – hos Socialistiskt forum på ABF.

Socialistiskt forum är ett debatt- och samtalsforum som hålls runt om i landet. Stina Oscarson blir verksamhetens första konstnärlig ledare.

–Jag är otroligt glad. Nu kan vi medverka till att på allvar föra in konsten i arbetarrörelsen igen.

Kulturen blir rörlig

Tanken är att kulturen ska ta steget in forumets debatter med bland annat musik och poesi.

Dessutomska Socialistiskt forums kulturverksamhet synas på fler platsen än i ABF-huset

– Jag har varit på forumet i många år och upplevt en oerhört kraft. Tyvärr är det som att det mesta stannat innanför väggarna på ABF-huset. Och jag ser det som en oerhört rolig utmaning att se om vi med konstens hjälp kan få den rörelsen att nå längre.

”Rätt beslut att ta”

En besviken Oscarson hoppade av från Sveriges Radio i början av maj. Hon ansåg att ledningen var obekväm med – och motarbetade hennes politiska engagemang, något som Peter O Nilsson, chef för Radioteatern, tillbakavisade.

– Att sluta var helt rätt beslut att ta. Jag gjorde mitt val utifrån de omständigheter jag upplevde, säger Stina Oscarson i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer