Jennifer Lopez och Alex Rodriguez har riktat in sig på att köpa basebollaget New York Mets. Foto: AP/TT

Stjärnduon vill köpa basebollag

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnduon Jennifer Lopez och Alex Rodriguez vill köpa basebollaget New York Mets.

De har lagt ett bud på 1,7 miljarder dollar.

Med budet på motsvarande cirka 15,6 miljarder kronor sägs sångerskan och skådespelaren Lopez och sambon Rodriguez, den förra basebollstjärnan, ha tagit sig vidare till andra omgången i budgivningen.

A-Rods och J-Los grupp, där bland andra NHL-laget Florida Panthers ägare Vinny Viola är med, matchar budet från Josh Harris och David Blitzer, ägare av NBA-laget Philadelphia 76ers och NHL-laget New Jersey Devils.

Nuvarande ägaren bestämmer

Miljardären Steve Cohen har lagt ett nytt bud efter att tidigare i år dragit tillbaka budet på 2,6 miljarder. Han kan dock få svårt att bli godkänd av två tredjedelar av ligans lagägare, enligt en rapport.

Rodriguez spelade 22 säsonger i MLB och valdes tre gånger till MLB-ligans mest värdefulle spelare. Lopez har en framgångsrik karriär i musikbranschen och som filmskådespelare.

Mets nuvarande ägare, familjen Wilpon, ska nu se över buden och besluta vilka som får gå vidare till andra budgivningsrundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.