Succé för Allsångspremiär

Publicerad

Det blev tittarrekord igår för Allsång på Skansen. 2.265.000 tittare såg programmet. Så många tittare har bara ett program av Allsång på Skansen haft tidigare och det var 2002.

Premiären av Allsång på Skansen i Stockholm bjöd på precis så mycket som den utlovade. Anders Lundin var sommarsval i vit kavaj och blå skjorta och jeans. Publiken tjöt sådär lagom mycket när han visade sig på scen och tjejer med t-shirts med tryck ”I love Anders” stod längst fram.

Vad ska man säga – det är Allsång!

Det var sol över Skansen och Stockholm visade upp sin bästa sida när Anders intog scenen.
Men det stora dragplåstret var så klart The Ark som fick mest skrik, applåder och gung av publiken.

Sångaren Ola Salo såg verkligen ut att njuta när han stod på scenen och fick publiken att sjunga med i texterna. The Ark höll inte i någon allsångssång själva men det gjorde inte så mycket eftersom alla sjöng med i ”The Worrying Kind” ändå.

Ola visste inte riktigt vad han skulle säga direkt efter sändningen.
-Jag vet inte om de (publiken reds anm.) sjöng med eller inte? (Skratt) Kanske just den sidan i allsångshäftet hade kletat ihop, säger Ola.

Projektledaren Gunilla Nilars var även hon uppenbart nöjd med sändningen.
-Det som är roligast med det här är när man endast har ett program nedskrivet på papper med en vision om ett resultat. Och när sedan resultatet sedan överträffar visionen så kan man ju inte annat än vara nöjd, säger Gunilla efter sändningen.

-Men det är klart att vi ska försöka överträffa det här programmet med nästa program,

Wahlgren, Wahlgren och Wahlgren
Benjamin är fjärde generationens artist i familjen Wahlgren och gjorde sin Allsångsdebut med bravur, det gjorde även mamma Pernilla. Pernillas pappa fyllde 70 år och dottern passade på att få publiken att hylla för ”farsan”.

Maria Möller tog i så det skakade i högtalarna och Maia Hirasawa visade att själv är bäste dräng när hon sjöng sin egenskrivna och egenkomponerade och egenproducerade låt ”And I found this boy”.

Electric Banana Band med Lasse Åberg och Klasse Möllberg uppmanade alla att börja återvinna sina uttjänta batterier med låten som man känner igen från tv-reklamen ”I allt som rör sig lyser eller låter”.

Karolina Jonason

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer