Linda Pira och hiphopduon Ison och Fille är några av artisterna som nu protesterar mot vapenvåldet. Foto: TT

Svenska rappare går samman i protest mot vapenvåldet

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal svenska rappare går samman på den nya låten ”Lägg ner ditt vapen”, ett direkt svar på vapenvåldet och dödskjutningarna i svenska förorter. På singeln medverkar bland andra Ison och Fille, Linda Pira, Parham och Aki från gruppen Labyrint.

Den nya singeln ”Lägg ner ditt vapen” är en uppföljare på Ison och Filles låt med samma namn, som gavs ut redan 2006. På den nya versionen medverkar ett tiotal namn från den svenska hiphopeliten, och singeln är ett svar på det dödliga vapenvåldet som kostade 43 människor livet i Sverige förra året, skriver Dagens Nyheter.

– Vi kan inte rädda världen men i alla fall skicka ut en annan energi. Låt oss i alla fall försöka bidra med något, säger Ison till tidningen.

”Lägg ner ditt vapen” släpps den 2 augusti, och förutom ovanstående namn medverkar även rapparna Macky, Saliboy, Naod, SHRN, Blen, Aleks, Ismael, Elias Abbas och producenterna Masse och Mack Beats på låten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.