Foto: BMG Chrysalis

Svenskt rekord på legendarisk USA-lista

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske låtskrivaren Carl Falk har skrivit historia på Billboardlistan med låten “Starships”. Låten har legat hela 21 veckor i topp tio, vilket är nytt rekord.

Den amerikanska artisten Nicki Minajs låt ”Starships” är skriven av Carl Falk och Rami Yacoub. Efter att ha legat hela 21 veckor på den amerikanska Billboardlistan har låten nu petat ned tidigare rekordhållare som Black Eyed Peas ”I gotta feeling” och Mariah Careys ”One Sweet Day”.

Kom som en överraskning

För Carl Falk och hans låtskrivarkompanjon Rami Yacoub var rekordet lite otippat. 

-Vi är glada och lite förvånade, och speciellt med tanke på de låtar vi har slagit känns det stort.

Några större reaktioner från USA har hittills uteblivit, enligt Carl Falk.

-Eftersom jag är på semester har vi inte fått så många reaktioner, men det hade nog varit en annan sak om vi hade varit där. Vi har varit mest i Sverige och inte riktigt sett att låten blivit så stor.

Ryktas om U2-samarbete

Den brittiska tidningen The Sun skrev i våras om ett eventuellt framtida samarbete med den irländska gruppen U2, men det är inget Carl Falk vill gå närmare in på i dagsläget.

-Det kan jag inte kommentera än.

Den svenske låtskrivaren och producenten är också en av personerna bakom det brittiska pojkbandet One Directions framgånngar. Gruppen drog till sig horder av fans när de spelade in sin skiva i Stockholm i våras, vilket leddet till ett smärre trafikkaos.

-När killarna var här blev det kaos utanför studion och vi fick spärra av gatan. Men det funkade bra, vi får ju inspiration av fansen, säger Carl Falk.

Skrev låt till Lindsay Lohan

Smått oväntat är han även en av upphovsmännen bakom skådespelerskan Lindsay Lohans låtdebut ”Disconnected” 2004. Dock fick han aldrig tillfälle att träffa den numera skandalomsusade filstjärnan.

-Ja, det stämmer att vi skrev en låt, men eftersom den producerades i Los Angeles träffades vi aldrig, säger Carl Falk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.