Sveriges bästa tidskrift utsedd

Publicerad

Tidningen Resumé har utsett Sveriges bästa nya tidskrift. Och segrare blev Drömhem & trädgård.

Tidskriften Drömhem & trädgård, vars upplaga under 2005 hamnade på 88.400 exemplar, ges ut av LRF Media. Förlaget lade under 2004 ned tidskrifterna Äntligen hemma och Din trädgård och Drömhem & trädgård kan i viss mån kallas uppföljare.

Chefredaktören för Drömhem & trädgård, Ulrika Nordlinder, vill dock inte göra jämförelser med föregångarna.
– Drömhem & trädgård är en helt ny tidning. Det är klart att det kanske går att hitta några moment ur de tidningarna. Men vi lade de helt åt sidan när vi gjorde Drömhem, säger hon till Resumé.

I klassen Sveriges bästa tidskrift utsåg gav juryn dessutom musiktidskriften Opus ett specialpris med motiveringen:
”I Italien hade Opus varit en bred tidning som sjungit högt för många. I Sverige är den en smal tidning fast med en intensiv röst. Den talar till en köpstark målgrupp som fortfarande hellre köper cd-skivor än stjäl popmusik på nätet. Initierade reportage, snygga bilder och ett välmatat recensionspaket är bitar som får oss att utdela en stående ovation.”

Den mest framgångsrika tidskriften, om man räknar intäkter, är fortfarande Hemmets Journal. Även på upplagesidan toppar Hemmets Journal numer statistiken.

Anders Blåder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer