SVT:s vd Eva Hamilton har reagerat starkt på Danny Saucedos och Gina Dirawis uppmärksammade uttalanden på senare tid. Foto: Scanpix

SVT:s vd om Gina och Danny: ”Blir förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s vd Eva Hamilton har reagerat starkt på Danny Saucedos och Gina Dirawis uppmärksammade uttalanden på senare tid. ”Jag blir förbannad”, säger hon i en intervju med SvD.

Båda programledarna i nästa års Melodifestival har varit omskrivna på senare tid – och inte i positiva ordalag. Gina Dirawi var först ut med att dra åt sig kritik, när hon tipsade om en antisemitisk bok på sin blogg. Därefter stormade det kring Danny Saucedo, som i en video ertappades med att använda det rasistiska ordet ”svartingar”.

Bägge programledarna försvarade sig; Gina med att hon inte läst boken hon skrev om, Danny med att han skämtat. Men nu reagerar SVT:s vd Eva Hamilton.

Melodifestivalen 2013

– Det är olyckligt. Jag blir förbannad, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

I intervjun signalerar Eva Hamilton att man har tagit båda programledarna i örat efter de uppmärksammade historierna.

– Jag tycker också att man kan kräva av vuxna människor att tänka till innan man lägger ut saker eller kommenterar på något så spritt som webben. Det kravet har vi och har med all önskvärd tydlighet förmedlat till dem, säger hon till SvD.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet