Taika Waititi med sin Oscar. Foto: EPA/TT

Taika Waititi regisserar ny Star Wars-film

Uppdaterad
Publicerad

Den nyzeeländske regissören har tidigare gjort tv-serien What we do in the shadows och andra världskrigskomedin Jojo Rabbit, som vann en Oscar för bästa manus efter förlaga.

Regissören Taika Waititi kommer att skriva och regissera en ny Star Wars-film som ska släppas på bio, skriver Hollywood reporter.

Filmen ska skrivas tillsammans med Krysty Wilson-Cairns som även skrivit krigseposet 1917 – som liksom Waititis Jojo Rabbit nominerades till bästa film under årets Oscarsgala.

När filmen ska ha premiär är ännu okänt. Nyheten släpptes först på Starwars.com för att fira den 4 maj – en inofficiell högtidsdag för Star wars-fans på grund av ordvitshälsningsfrasen ”may the fourth be with you”.

I mars blev det känt att Waititi även ska göra två animerade serier för Netflix baserade på Roald Dahls Kalle och chockladfabriken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.