Tamagotchin lanserades 1996 och blev en internationell succé. Foto: AP/TT

Tamagotchi är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

En av 90-talets märkligaste succéer är tillbaka: Det japanska leksaksföretaget Bandai har börjat tillverka originalversionen av Tamagotchi på nytt.

Den äggformade leksaken gjorde succé under det sena 90-talet som det första framgångsrika, digitala ”husdjuret” och sålde i mer än 76 miljoner exemplar världen över.

Spelaren kunde välja en av sex små pixelvarelser som man sedan skulle vårda, leka med, mata och städa upp bajset efter för att se den frodas (alternativt glömma bort allt ovanstående och hitta den död).

I höstas släpptes Nintendos första spelkonsol på nytt i originalversion, och nostalgiker tycks fortsätta vara en attraktiv målgrupp: Nu lanserar den japanska leksakstillverkaren Bandai originalversionen av Tamagotchi på nytt, rapporterar NME. Denna gång kanske främst riktad till sentimentala vuxna snarare än barn.

Om det blir Tamagotchifeber världen över på nytt återstår att se, de pixliga varelserna är inledningsvis bara tillgängliga i Japan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.