Foto: TT

Två myndighetschefer tar time out

Uppdaterad
Publicerad

I veckan åtalades fem chefer från olika kulturmyndigheter för mutbrott. Nu tar två av de åtalade time out från sina uppdrag.

Det är Stina Westerberg som är generaldirektör för Statens musikverk och Ann Larsson som är direktör för Konstnärsnämnden som lämnar sina chefsbefattningar tills vidare.

”Det finns inte förutsättningar för dem att företräda verksamheten som myndighetschefer under den pågående rättsprocessen. Tills vidare leder de ställföreträdande myndighetscheferna verksamheten på respektive myndighet” skriver Kristoffer Talltorp som är pressekreterare för kultur- och demokratiministern i ett pressmeddelande.

Fem chefer inom kulturmyndigheter åttalas

Totalt är det fem chefer inom myndigheterna Statens musikverk, Statens kulturråd och Konstnärsnämnden som misstänks för mutbrott efter att ha mottagit dyra middagar från Föreningen Svenska tonsättare och Sveriges kompositörer och textförfattare. Två representanter från organisationerna åtalas också för givande av muta.

Läs mer: Misstänkta mutbrott i musikbranschen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.