Artisten Taylor Swift Foto: /TT

Taylor Swift i protest mot livealbum – ges ut mot hennes vilja

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan släpptes ett nytt livealbum av Taylor Swift. Men på sociala medier uppmanar nu popstjärnan sina fans att bojkotta albumet eftersom släppet ska ha skett utan hennes godkännande, rapporterar Pitchfork.

Albumet Live from clear channel, som släpptes av skivbolaget Big machine i förra veckan, är en inspelning av ett liveframträdande som Taylor Swift gjorde i amerikansk radio 2008, och innehåller versioner av låtar som Love story och Fearless.

Uppmanar till bojkott

På sociala medier uppmanar nu popstjärnan sina fans att bojkotta albumet då släppet ska ha gjorts utan Swifts godkännande, rapporterar Pitchfork.​ I ett Instagraminlägg som publicerades förra veckan anklagar Taylor Swift skivbolaget för ”skamlös girighet” och att de, genom att släppa albumet just nu, bara försöker tjäna pengar på coronakrisen.

Det är knappast första gången Taylor Swift och Big machine hamnar i konflikt. Artistens första sex album låg under skivbolaget, men en infekterad konflikt uppstod i samband med att Taylor Swift lämnade för Universal. Parterna inte kunde enas om vem som ägde rättigheterna till musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.