Tegnell om Hellströms konserter: ”Inte lämpligt”

Uppdaterad
Publicerad

I juni ska Håkan Hellström fira 20 år som artist. Han gör det med flera utsålda konserter på Ullevi i Göteborg. Statsepidemiolog Anders Tegnell är dock skeptisk till att konserterna kommer att bli av.

Statsepidemiolog Anders Tegnell tror inte att det kommer att vara möjligt att genomföra Håkan Hellström-spelningarna i juni. Det säger han till Göteborgs-Posten.

– Det vore förstås trevligt, men jag tror inte det är lämpligt med så stora folksamlingar så tidigt i juni, speciellt inte när det lär komma folk från hela Sverige och kanske angränsande länder också, säger han.

Coronaviruset och kulturen

Offentliga sammankomster med över 50 personer är förbjudna tills vidare. De två första av Håkan Hellströms konserter hålls den 12 och 13 juni.

Juni – osannolikt

Arrangören FKP Scorpio har ännu inte flyttat några spelningar, men har meddelat via sin Facebooksida att det är osannolikt att det går att samla alla biljettköpare i juni.

”Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter att gälla för de nya datumen”, skriver arrangören på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet