Foto: TT

The Sun slutar med topless-flicka

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska tabloidtidningen The Sun ska upphöra med den kontroversiella traditionen att ha en barbröstad ung kvinna på tidningens tredje sida.

Uppgiften kommer från brittiska The Times som, liksom The Sun, ägs av mediemogulen Robert Murdoch. Enligt tisdagens The Times var den topless-modell som var på bild i fredags den sista i sitt slag.

Den fyra decennier gamla traditionen med ”sidan-tre flickor” har länge kritiserats och anses sexistisk. Till och med Murdoch själv beskrev den förra året som ”gammaldags”.

Medier

The Sun är en av Storbritanniens mest lästa dagstidningar och ett upprop för att få stopp på toplessbilderna har tidigare samlat mer än 217.000 namnunderskrifter.

Kampanjgruppen ”Inga mer sidan 3” välkomnar nu beskedet och kallar det ”en i sanning historisk dag och en stor dag för folkets makt.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet