Bulletins grundare slutar på grund av bristande kvalitet

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Gür, en av grundarna bakom nyhetssajten Bulletin slutar. Han skriver på Facebook att orsaken är att projektet gått i en riktning som han inte kan stå för.

”Mitt motiv för detta är att projektet i sin utveckling kommit att gå i en riktning som är långt från mina riktmärken och kvalitetsmål vad gäller publicistik, affärsmässighet och bolagsstyrning” skriver Thomas Gür på Facebook.

Beskedet kommer efter en stormig tid. Först uppdagades att sajten plagierat ett tjugotal artiklar, sedan blossade en konflikt upp mellan bolagsstyrelsen och delar av redaktionen. Redaktionsmedlemmar har bland annat riktat kritik mot styrelsen, som de menar har försökt påverka Bulletins journalistiska innehåll.

Thomas Gür skriver på Facebook att han inte vill kommentera händelserna vidare, med hänvisning till kommersiell sekretess och personliga hänsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.