Mariette och Rolandz till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Mariette och Rolandz tar sig direkt till final i Melodifestivalens sista deltävling.

Mariette har lyckats ta sig direkt till final båda de tidigare gångerna hon deltagit i Melodifestivalen och deltävling fyra är inget undantag. Final för Mariette och hennes upptempokärlekslåt For you.

– Jag har nästan kissat på mig! Jag ville det här, jag älskar det här, säger Mariette direkt efter vinsten.

Melodifestivalen 2018

– Man får uppfylla en dröm, fortsätter hon.

”Otäckt med Lissabon”

Även förhandsfavoriten Rolandz, med sin folkkära frontfigur och den rutinerade Mello-låtskrivaren Fredrik Kempe i ryggen gick hem och publiken röstade vidare kvällens glittriga dansbandsspex till finalen i Friends arena.

Robert Gustafsson fortsätter vara i rollen som Roland (som härstammar från filmen Torsk på Tallinn från 1999) efter vinsten och tycker det verkar otäckt att åka till Eurovision i Lissabon om det skulle bli aktuellt.

– Är det utomlands? Det är väldigt otäckt. Då kan du hjälpa mig. Gäller resecheckar fortfarande?, säger han.

Till andra chansen tar sig Felix Sandman med sin ballad Every single day och Olivia Eliasson med Never learn.

Inga överraskningar

Det betyder att utfallet blev ungefär som tidigare förutspått och Elias Abbas, Felicia Olsson och Emmi Christensson får lämna tävlingen.

Deltävling fyra är den sista deltävlingen i Melodifestivalen och nu kvarstår bara andra chansen och finalen. De som tagit sig direkt till final hittills är John Lundvik, Benjamin Ingrosso, Samir och Viktor, Liamoo, Jessica Andersson och Martin Almgren.

I andra chansen möts Sigrid, Renaida, Méndez, Moncho, Margret och Mimi Werner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet