Artisten Avicii blev 28 år gammal. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tim Berglings stiftelse arrangerar Avicii-konsert

Uppdaterad
Publicerad

Efter Tim ”Avicii” Berglings död förra året arrangerar nu stiftelsen i hans namn, Tim Bergling Foundation, en arenakonsert med hans musik. Utöver ett 30-mannaband och flertalet artister som varit med på Aviciis låtar kommer också en rad kända DJ:s att delta.

”Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger Klas Bergling i ett pressmeddelande.

Några av de artister som kommer framföra Avicii-låtar under konserten är Rita Ora, Adam Lambert och Aloe Black. Dessutom kommer DJ:s som David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike delta.

Avicii 1989-2018

Konserten, som är uppdelad i två delar, äger rum den 5 december i Friends arena i Stockholm.

Stiftelsen Tim Bergling Foundation startades av familjen Bergling till minne av Tim Bergling efter hans bortgång den 20 april 2018. Alla intäkter som konserten gör kommer gå till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention, skriver stiftelsen vidare i pressmeddelandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet