Time magazine med Barack Obama på omslaget Foto: Charlie Neibergall/TT

Time magazine köps upp av Silicon valley-chef

Uppdaterad
Publicerad

Det kaliforniska IT-företaget Salesforces koncernchef köper Time magazine, men har inga planer på att på något sätt påverka innehållet i den ikoniska tidningen.

Salesforces grundare och tillika koncernchef Marc Benioff ska, tillsammans med sin fru Lynne, köpa Time magazine för 190 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor, skriver Journalisten.

Att tidningsbranschen lockar IT-jättarna blir allt vanligare, tidigare har bland annat Amazons vd Jeff Bezos köpt Washington post för 250 miljoner dollar. 

Marc Benioff har inga planer på att involvera sig i tidningens journalistik, utan kommer likt Jeff Bezos och Washington post stå som ägare, men inte koppla det till bolagets verksamhet. 

– Kraften i Time har alltid varit de unika berättelserna om människorna och sakerna som påverkar oss och förbinder oss alla. Lynne och jag kommer inte att ha något operativt ansvar för Time, utan bara se till att förvalta det här historiska och ikoniska varumärket, skriver Marc Benioff på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.