Foto: TT

Top Gear-profil får sparken

Uppdaterad
Publicerad
Jeremy Clarkson får inte längre jobba kvar som programledare för det populära motorprogrammet. Enligt BBC:s internutredning har Clarkson både verbalt och fysiskt attackerat programmets producent.

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att den 54-årige Top Gear-profilen stängdes av från programmet i väntan på att ett bråk mellan Clarkson och producenten Oison Tymon skulle utredas.

Enligt The Telegraph har utredningen nu kunnat fastslå att Clarkson attackerat Tymon både verbalt och fysiskt. Attacken ska ha utbrutit då Clarkson blev vansinnig över att det inte fanns någon varm mat till honom och hans programledarkollegor, eftersom hotellet där de bodde under inspelningen stängt serveringen.

Programmet fortsätter

BBC väntas meddela beslutet om Clarksons avsked under onsdagen. Han kommer tackas för sin tid men också informeras om att den här typen av beteende inte tolereras inom den brittiska public service-kanalen. 

Enligt The Telegraph finns inga planer på att lägga ner programmet. Istället försöker BBC nu få radioprofilen Chris Evans att ta över Clarksons roll.

Huruvida Clarksons programledarkollegor James May och Richard Hammond kommer fortsätta, eller om de väljer att lämna Top Gear och starta något nytt tillsammans med Clarkson, är ännu oklart.

Motorprogrammet är sålt till över 170 länder och beräknas dra in omkring 630 miljoner kronor till BBC varje år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Medier

Mer i ämnet