Porträttet, signerat konstnären William Quigley. Foto: SVT

Trump lejde bulvan för att köpa porträtt

Publicerad

Trump ska ha anlitat en falsk köpare för att ropa hem ett porträtt av sig själv på auktion, det hävdar hans tidigare advokat Michael Cohen, i ett förhör med kongressen.

Under onsdagen förhördes president Donald Trumps tidigare advokat, Michael Cohen, i USA:s kongress, något som SVT Nyheter har rapporterat om tidigare.

Klubbades för 60 000 dollar

I förhöret hävdade Michael Cohen att presidenten ska ha anlitat en falsk köpare för att ropa in ett porträtt av sig själv under konstauktionen Art Hamptons fair 2013. Porträttet, signerat konstnären William Quigley, klubbades under auktionen för 60 000 dollar, vilket motsvarar drygt 550 000 svenska kronor.

Michael Cohen påstod också att Trump ska ha finansierat köpet med pengar från sin egen välgörenhetsstiftelse.

Skärmdump från Donald Trumps Twitter-profil Foto: Skärmdump från Donald Trumps Twitter-profil

I december dömdes Michael Cohen till tre års fängelse, bland annat för att ha ljugit för kongressen om Trumps planerade byggprojekt i Moskva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.