Glädjebeskedet från Tusse: ”Får prata och sjunga igen!”

Uppdaterad
Publicerad

Tusse tappade rösten efter finalen i Melodifestivalen. Nu, drygt två veckor innan den stora Eurovision-finalen i Rotterdam, kommer han med lugnande besked:

– Jag är tillbaka! skriver Tusse på Instagram.

Melodifestivalvinnaren Tousin ”Tusse” Chiza, 19, ordinerades vila efter att han tappade rösten efter finalen den 15 mars. Hans skivbolag meddelade att han skulle göra ett ”rutiningrepp” för att råda bot på röstproblemen, men ville enligt Aftonbladet inte gå in på närmare detaljer om ingreppet.

Men nu – drygt två veckor innan han ska representera Sverige i Eurovision i Rotterdam – kommer lugnande besked från Tusse som skriver på Instagram:

”Hej gänget! Jag är tillbaka!! En veckas vila är över nuuu! Äntligen!! Jag mår superbra och har varit hos läkaren som sagt att jag får prata, sjunga och röra mig som vanligt igen”.

Tusse tävlar i den första semifinalen den 18 maj och har startnummer fyra. Finalen äger rum den 22 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.