TV-kocken Zeina Mourtada om tittarstormen på midsommar: ”Är kebabkvinnan för evigt”

Uppdaterad
Publicerad

När matbloggaren Zeina Mourtada gjorde sina första framträdanden i rutan möttes hon ofta av negativa kommentarer från tittare. I kulturprogrammet Sverige! berättar hon hur det kunde låta.

– Såg ni den där kocken på TV4? Vem fan är hon? En kvinna med slöja som lagar mat?

I dag är hon en omtyckt kokboksförfattare och tv-profil med hundratusentals följare i sociala medier. Men när hon 2015 började laga mat i tv kunde hon mötas av hatiska kommentarer på grund av sin slöja.  

– Jag märkte en chockerad publik som inte var vana. Det var bara fokus på min slöja och man var förbannad, säger Zeina Mourtada. 

Chocken över slöjan har lagt sig

Nu menar Zeina Mourtada att hon mest möts av positiva kommentarer och hejarop. Men en tittarstorm hon minns var efter hennes medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon sommaren 2018. Hör henne berätta om de negativa reaktionerna mot midsommarkebaben i klippet ovan.  

Se hela intervjun med Zeina Mourtada i kulturprogrammet Sverige! lördag den 4/12 klockan 19:00 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.