Johan Rheborg i Agatha Christies Hjerson (vänster), Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf i Deg (mitten), Jason Sudeikis i Ted Lasso (höger). Foto: Agatha Christies Hjerson: Johan Paulin/TV4/C More. Deg: Karl Nordlund/SVT. Ted Lasso: Apple+

Tv-kritikern: Tre serier att hålla koll på i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren brukar innehålla en eller ett par stora premiärer, men i år är det tunnare än vanligt. Kulturnyheternas tv-kritiker tipsar om tre intressanta premiärer.

Ted Lasso – vänligheten själv reser till England

I juli är det premiär för säsong två av en serie som gått lite under radarn här i Sverige. Ted Lasso är berättelsen om fotbollstränaren från Kansas i USA som kommer till England för att coacha ett misslyckat Premier League-lag. Festliga kulturkrockar uppstår förstås. Men Ted Lasso (Jason Sudeikis) har ett hemligt vapen: vänlighet. En genomsnäll humorserie för oss som uppskattar god stämning.

Premiär: 23 juli på Apple+

Agatha Christies Hjerson – vinterbadande deckarmys med Johan Rheborg

TV4/Cmore storsatsar med denna serie om Sven Hjerson, en spin-off-karaktär ur Agatha Christies universum. Johan Rheborg spelar den veganska och vinterbadande detektiven som paras ihop med reality-tv-producenten Klara Sandberg (Hanna Alström) och dras in i klassiska Christieska ”vem gjorde det”-fall. Premiär i augusti.

Premiär: 16 augusti på C More och 23 augusti i TV4

Deg – svensk thriller om kontanter

Senare i augusti är det premiär här i SVT för thrillerserien Deg med Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf i huvudrollerna. Två kvinnor med intresse för en viss väska innehållande 47 miljoner kronor. Med personer som guldbaggebelönade Levan Akin (And the we danced) och Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren bakom kameran kan det bli ganska intressant.

Premiär: 30 augusti på SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.