Skådespelaren Cillian Murphy som gängledaren Thomas Shelby i Peaky Blinders. Foto: Netflix

Tv-serien Peaky Blinders blir spel

Uppdaterad
Publicerad

Tv-serien om 1920-talsgänget Peaky Blinders är inne på sin femte säsong, och nu står det klart att berättelsen om familjen Shelby blir spel i sommar. Det rapporterar IGN.

Spelet följer ett antal kupper som brottsfamiljen ska genomföra. Spelarens uppgift blir att leda gängmedlemmarna genom rånen – skapa distraktioner, undvika vakter och muta rätt personer vid rätt tillfälle.

Upplägget påminner om taktikspel som Commandos och Desperados: Spelaren kontrollerar upp till sex gängmedlemmar samtidigt och måste synkronisera deras handlingar för att lyckas.

Peaky Blinders har under senare år seglat upp som en populär BBC-serie, och följer den kriminella familjen Shelbys kamp för att kontrollera Birminghams undre värld efter första världskriget. Serien bygger löst på verklighetens Peaky Blinders, ett kriminellt gäng som härjade i Birmingham mellan sent 1800-tal fram till 1930.

Peaky Blinders: Mastermind släpps i sommar på såväl konsol som pc.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.