Precis som Facebook skärper Twitter reglerna för falsk eller missledande information inför valet den 3 november. Foto: TT

Twitter ska börja ta betalt för vissa inlägg

Uppdaterad
Publicerad

”Super Follows” kallas den nya betalfunktionen som Twitter nu meddelar att de kommer släppa. Följare ska inom en snar framtid kunna ta del av extrainnehåll i gentjänst mot en summa pengar, det skriver The Verge.

Plattformsföretaget planerar att börja ta betalt för bonusinlägg, prenumeration på nyhetsbrev och tillgång till en grupp de kallar ”Communities”. Det sistnämnda är en ny funktion som ska påminna om Facebooks grupper och göra det möjligt för användare att skapa grupper baserat på olika intressen.

Twitter har länge pratat om att öka intäkterna från fler källor än bara annonser. Betalfunktionen som de nu lanserar kommer att fungera på liknande sätt som prenumerations- och donationstjänsten Patreon. Detta menar Twitter är ett sätt för innehållskapare att ta betalt direkt av sina följare.

Kostanden för tjänster kommer att ligga kring 4-5 dollar i månaden och ska enligt Twitter gå att avsluta när som helst. Mer exakt information kring hur den nya betalfunktionen ska utformas och fungera framgår dock inte i nuläget.

Twitter har inte avslöjat när de nya funktionerna kommer att bli tillgängliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.