Foto: TT

Twitterkontot @Sweden lägger ner

Publicerad

Projektet, där en ny svensk varje vecka har twittrat från kontot @Sweden, inleddes 2011 av intresseorganisationen Visit Sweden och Svenska institutet. Den sista tweeten kommer att publiceras den 30 september och då har 365 svenskar haft ansvar för kontot.

Projektet ”curators of Sweden” handlade om att en ny svensk varje vecka fick ansvar över Twitterkontot @Sweden, som för närvarande har 146 000 följare, för att ge övriga världen en bild av Sverige.

365 personer kommer att ha twittrat runt 200 000 tweets från kontot. Först ut att ansvara för kontot var journalisten Jack Werner som uppmärksammades internationellt för att ha skrivit att svenskar onanerar för att hålla tristessen borta under vintermånaderna.

– Vårt uppdrag är att kommunicera Sverige till resten av världen och det vi ser nu är att vi har en begränsad räckvidd. Det är främst personer från Sverige, Storbritannien och USA som följer oss och vi måste nå ut bredare, säger Anna Rudels, chef för kommunikation på Svenska institutet.

Nu vill Svenska institutet lansera rörlig kommunikation istället, men exakt vad det blir är inte klart än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.