Franziska Brausse (till höger) och hennes tyska lagkompisar var överlägsna i damernas lagförföljelse. Foto: Odd Andersen/AFP/TT

Tyska damerna i lagförföljelse satte tre världsrekord – på tre lopp

Uppdaterad
Publicerad

I går krossade Tysklands damer världsrekordet i lagförföljelse – redan i försöket.

I dag gjorde de samma sak i semifinalen.

Och sedan i finalen.

– Allting klaffade, säger Lisa Klein.

Världsrekordet i lagförföljelse hade inför Tokyo-OS stått sig sedan OS-finalen 2016, då det brittiska laget tog guld på tiden 4.10,236.

Men när velodromtävlingarna inleddes i går, blev det rekordet snabbt raderat. För redan i kvalet av lagförföljelsen slog det tyska laget, bestående av of Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Lisa Klein och Mieke Kröger till med tiden 4.07,307

Tokyo 2020

Över en sekunds rekord i semi

Och när tävlingen i dag gick vidare med semifinaler och finaler var det dags igen. I semifinalen cyklade tyskorna i mål på tiden 4.06,159, och putsade därmed gårdagens rekord med med över en sekund.

Och i final, lite senare under tisdagen, gjorde de det igen. Tyskornas tid då blev 4.04,242 – nästan två sekunder snabbare än semifinaltiden.

– Allting klaffade och alla hade en bra taktik. Alla gjorde ett perfekt jobb, säger Lisa Klein till journalister efter segern.

”Sån häftig känsla”

Segermarginalen ner till Storbritannien blev över sex sekunder.

– Vi är superglada att vi fick till våra livs bästa lopp. Det var en sån häftig känsla, och vi är alldeles överväldigade just nu, säger Lisa Brennauer.

MER VÄRLDSREKORD: Warholm överlägsen på 400 meter häck:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet