Uma Thurman gästar Skavlan. Foto: SVT

Uma Thurman gästar Skavlan – berättar om Harvey Weinstein

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens avsnitt av Skavlan kommer filmstjärnan Uma Thurman – känd från filmer som Pulp fiction och Kill Bill – till studion. Hon är en av många från underhållningsbranschen som anklagat filmmogulen Harvey Weinstein för sexuella övergrepp.

Tidigt i år anklagade Uma Thurman filmmogulen Harvey Weinstein för sexuella övergepp. I en intervju med New York Times uppgav hon att hon attackerades av Weinstein på ett hotell i London kort efter att Pulp fiction släpptes 1994.

Ikväll gästar hon tv-programmet Skavlan och berättar att det tog tid innan hon kände sig redo att berätta om övergreppen.

Kampanjen #MeToo

– Jag ville inte prata om det, men jag kände att jag hade ett ansvar. Det var ett starkt tryck på mig och att folk skulle se ner på mig , säger Uma Thurman till Skavlan.

Harvey Weinstein har erkänt att han gjort närmanden men inte, som Kill Bill-stjärnan påstått, att han ska ha hotat hennes karriär efter att hon konfronterat honom.

Skavlan sänds ikväll i SVT1 kl 22:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet