Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hip hop-stjärnan på Ikea i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

Yeezus besöker ”Bibelbältet”. Kanye West gjorde ärenden på varuhuset i Älmhult, har Kulturnyheterna fått bekräftat. Rykten gör gällande att det rör sig om ett designsamarbete.

På tidagseftermiddagen tog rykten fart om att producenten och artisten Kanye West befann sig på svensk mark. Närmare bestämt på varuhuset i Älmhult.

Enligt uppgifter till Kulturnyheterna stämmer det att Kanye varr på plats i varuhuset, och har hälsat på flera i personalen. Han ska även ha haft en livvakt med sig.

– Han var kort inne här och hälsade, säger en källa.

Redan 2005 rappade Kanye West om företaget i låten ”Electric Relaxation '03”:

”Then fake a pregnancy, then call the attorney-a
But she ain't know I'm cheaper than Ikea furniture”.

”Han har varit där”

Enligt Ikeas kommunikationsansvariga på varuhuset i Älmhult, är uppgifterna om Wests Ikeavisit korrekta.

– Jag vet inte vad det är han har gjort här, men han har varit här, säger Johanna Blomkvist till Kulturnyheterna.

Möjligt samarbete

– Kanye West kom i dag till vår designavdelning i Älmhult för att utforska vår design, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea.

Är det ett samarbete som är på gång?

– Det kan jag inte svara på. Men vi på Ikea strävar hela tiden efter och är ständigt nyfikna på nya konstnärer, olika personer och företag runt om i världen för att ha de här inspirerande mötena med.

Jakob Holmström kan inte svara på om Wests fru Kim Kardashian var med vid besöket.

En koppling mellan Kanye West och varuhuset finns genom den brittiska designern Katie Eary, som har gjort en textilkollektion för varuhuset som ska lanseras i april. Eary har tidigare arbetat tillsammans med Kanye West.

West släppte nyligen sitt sjunde soloalbum, och har själv designat en skokollektion.

”Kan han inte gå på vårt bibliotek?”

Ordförande i Älmhults kommunstyrelse är Ingemar Almkvist (S). Han säger att han hoppas att Kanye West hinner med att sysselsätta sig med annat också, när han ändå är i krokarna.

– Kan han inte gå på vårt bibliotek och lyssna på de grejer vi har där i samband med internationella kvinnodagen? Det vore kul.

– Vi har inte så mycket att erbjuda i den här kommunen. Men det händer tillräckligt. Vi har biograf och direktsänd opera och teater. Man orkar inte med hur mycket som helst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer