Igelkotten Sonics nya utseende har mötts av hån, i synnerhet hans människolika tänder beskrivs med avsmak i sociala medier. Foto: Paramount

Utskällda Sonic-filmen görs om efter fansens kritik

Publicerad

Spelvärldens mest kända igelkott blir film till hösten, men när trailern till filmen släpptes i veckan möttes den av förfäran från fansen. Sonic i filmversion är enligt många skrämmande och för människolik. Efter nära en halv miljon negativa reaktioner backar nu filmbolaget: Sonic görs om innan filmen får premiär.

”Tack för stödet – och för kritiken. Budskapet är klart och tydligt. Ni är inte nöjda med designen och ni vill ha förändringar. Det kommer att bli så”, skrev regissören Jeff Fowler på Twitter under torsdagskvällen.

Beskedet kommer efter att den nya trailern till Sonic-filmen väckt mer fasa än förväntan, och på Youtube har den fartälskande igelkottens nya stil genererat drygt en halv miljon tummar ner, med ett kommentarfält som är sprängfullt av hånfulla reaktioner.

”Hoppas skurken vinner och Sonic dör”, ”Sonic tycks sakna 7 kromosomer”, ”Jag är ett stort fan men det här ger mig mardrömmar”, är några exempel på reaktioner till trailern.

Har hänt tidigare

I sociala medier blev Sonic-filmen snabbt ett meme, där den människolika gestaltningen av Segas flaggskeppsfigur liknas med illa utförda uppstoppade djur. Det cirkulerar också redigerade versioner av trailern där Sonic skjuts ihjäl och filmen tar slut direkt.

De negativa reaktionerna påminner om hur Pokémon-filmen Detective Pikachu togs emot i höstas, när de detaljrika datanimerade versionerna av den populära japanska figuren beskrevs som mardrömslika.

Huruvida förändringarna kommer att inneböra förseningar av filmen är ännu oklart, men att göra moderna datoranimationer av populära tecknade figurer ser ut att förbli en utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.