Nyqvist ihågkommen internationellt Foto: Skärmavbild

Världen minns Michael Nyqvist

Uppdaterad
Publicerad

Michael Nyqvists död har uppmärksammats i flera stora internationella medier. Från Sydamerika till Asien minns nyhetsmedierna skådespelarens insatser.

Det är inte bara Sverige som sörjer och minns Michael Nyqvist idag, skådespelarens bortgång har blivit internationellt uppmärksammad.

The New York Times har en lång artikel där Nyqvist blir ihågkommen för sina skådespelarinsatser i Milennium-triologin och ”Mission impossible – ghost protocol” där han spelade mot Tom Cruise. Andra stora medier som minns honom är sydamerikanska El País, tyska Spiegel och franska Le figaro.

Michael Nyqvist 1960-2017

Läs också: Michael Nyqvists skådespelarkarriär i bilder

Ihågkommen för ”Millenium”

Michael Nyqvists bortgång uppmärksammas så långt bort som i Japan. Japan Times minns Nyqvist för ”Millenium” och citerar Nyqvists manager Alissa Goodman som sagt till AFP:

“Det är med djup sorg jag kan bekräfta att vår älskade Michael, en av sveriges mest respekterade och framgångsrika skådespelare, har gått bort i stillhet, omgiven av sin familj, efter en lång kamp mot lungcancer”

Läs också: Hollywoodstjärnans hyllning till Nyqvist: ”Hade glimten i ögat”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Nyqvist 1960-2017

Mer i ämnet