Oprah Winfrey är en av de som uttryckt sin sorg över Olivia Newton-Johns bortgång. Se mer i klippet. Foto: TT

Grease-kollegan: Olivia var själva sinnebilden av sommar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen avled artisten och skådespelaren Oliva Newton-John, 73 år gammal. Hon är främst känd för rollen som Sandy i musikalen ”Grease”. Nu sörjer hennes kollegor i kulturvärlden hennes bortgång.

”Hon var den perfekta damen” skriver artisten Rod Stewart på sin Twitter och fortsätter: ”Hennes spandexbyxor i Grease var inspirationen för min ”Da ya think i'm sexy”-era”.

Olivia Newton-John dog under måndag morgon fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien, USA, enligt maken John Easterling. Någon dödsorsak har inte angetts, men Newton-John diagnosticerades för 30 år sedan för första gången med bröstcancer.

Även programledaren Oprah Winfrey uttrycker sin sorg via sociala medier.

”Hon lät inte cancerdiagnosen ta över hennes liv. Hon levde livet med en positiv inställning” skriver Winfrey och understryker hur mycket Grease-stjärnan kommer att saknas.

”Sett upp till henne sedan jag var 10”

Skådespelaren och sångaren Kylie Minogue skriver att hon sett upp till Olivia Newton-John sedan hon var 10 år gammal.

”Och det kommer jag alltid göra. Hon var, och kommer alltid vara, en inspiration för mig på så många sätt.”

John Travolta, som spelade mot Newton-John i Grease i rollen som den skinnjacke-bärande Danny Zuko, skriver på sitt Instagramkonto att Newton-John gjorde allas liv bättre.

”Ditt avtryck var otroligt. Jag älskar dig så mycket. Vi ses snart när vi alla återförenas. Din från den första gången jag såg dig och för alltid, din Danny, din John!”

Rizzo: Kommer sakna henne enormt

Stockard Channing, som spelar karaktären Rizzo i Grease, säger till People att hon kommer sakna sin skådespelarkollega något enormt.

– Jag vet inte om jag känt en mer underbar människa. Olivia var själva sinnebilden av sommar. Jag blir påmind om hennes värme varje gång jag tänker på henne.

Sedan beskedet om skådespelarens död har fans vallfärdat till Newton-Johns stjärna på Hollywoods ”Walk of fame” i Los angeles med blommor.

Olivia Newton-John blev 73 år gammal.

Se mer av reaktionerna och några av Olivia Newton-Johns höjdpunkter i karriären i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.