4,4 miljoner människor väntades besöka The Fringe i Edinburgh Foto: Ian Stewart/TT

Världens största konstfestival ställer in

Uppdaterad
Publicerad

25 000 konstnärer och artister som skulle medverkat i kultur- och konstfestivalen The Fringe i Edinburgh avbokas efter att festivalarrangörerna meddelat att årets evenemang ställs in till följd av coronaviruset, det rapporterar flera internationella medier.

The fringe är en samling festivaler som först såg dagens ljus 1947. Åtta kulturaktörer nekades då att vara en del av öppnandet av Edinburghs internationella festival men beslutade sig för att uppträda ändå.

Sedan dess har festivalerna växt och konceptet spridits till många andra platser i världen. Till årets festivaler i Edinburgh väntades 4,4 besökare och 25 000 konstnärer och artister skulle ha uppträtt, men under onsdagen stod det klart att arrangörerna ställer in till följd av coronaviruset, det rapporterar flera internationella medier.

The Fringe Society skriver i ett uttalande att de arbetar för att återbetala både biljetter och deltagaravgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet