Både Hanna Ferm och Victor Crone har tävlat i melodifestivalen tidigare, och den sistnämnda har även tävlat i Eurovision 2019 för Estland. Foto: SVT

Favoriterna Hanna Ferm och Victor Crone till final

Uppdaterad
Publicerad

Publikfavoriterna Hanna Ferm och Victor Crone direktkvalificerade sig till final i Melodifestivalens deltävling i Malmö.

– Först tänkte jag det är inte sant. Det är jättesvårt att ta in, säger en upprymd Hanna Ferm.

19-åriga Hanna Fem har varit recensenternas och spelbolagens storfavorit från start. Och mycket riktigt tog hon sig direkt till final med sin låt ”Brave” på lördagen.

– Jag är så glad att folk gillade det jag gjorde och att jag får göra det igen för jag älskar det här så mycket. Musiken betyder allt för mig så jag blir bara så himla rörd, säger hon efter resultatet presenterats.

Melodifestivalen 2020

Även Victor Crone kammade hem en finalplats med sin ”Troubled waters”.

– Det är så jäkla skönt att komma vidare. Man håller på så länge och det byggs upp så mycket nerver, säger han.

Frida Öhrn till Andra chansen

Både Hanna Ferm och Victor Crone har tävlat i Melodifestivalen tidigare, och den sistnämnda har även tävlat i Eurovision 2019 för Estland. Hanna Ferm kom på en tredjeplats i Mellofinalen 2019 tillsammans med artisten Liamoo med låten ”Hold You”.

Ellen Benediktson och Simon Peyrons bidrag ”Surface” och Frida Öhrns ”We are one” tog sig vidare till Andra chansen som går av stapeln nästa vecka i Eskilstuna.

Bland övriga finalklara finns Robin Bengtsson med ”Take a chance”, The Mamas med ”Move”, Anna Bergendahl med ”Kingdom come”, Dotter med ”Bulletproof”, Mariette med ”Shout it out” och Mohombi med ”Winners”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet