Benicio del Toro, Barack Obama och Daniel Craig medverkar alla i videon mot sexuellt våld. Foto: Vita husets youtube-kanal

Vita huset släpper video mot sexuella trakasserier

Publicerad

Flera stjärnor deltar i Vita husets nya kampanjvideo för att stoppa sexuella trakasserier. Kampanjen lyfter mäns ansvar i att stoppa sexuellt våld mot kvinnor.

I tisdags släppte Vita huset en video via sin youtube-kanal där president Barack Obama och vice president Joe Biden går ihop med en grupp kända män för att understryka den viktiga roll som män spelar för att förebygga sexuellt våld. De som figurerar i videon är stjärnor som Daniel Craig, Beincio Del Toro, Steve Carell och Seth Meyers. Det rapporterar PolicyMic.

Informationsfilm sammanfaller samtidigt som Vita huset kommer med nya riktlinjer för att bekämpa sexuella övergrepp på universitet och högskolor. Budskapet i videon är ”om hon inte samtycker- eller inte kan samtycka- är det ett brott och om du ser att det händer ska du inte klandra henne utan hjälpa henne”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Senaste avsnittet i SVT Play