Stormzy: ”Svenska festivaler borde boka fler lokala artister”

Uppdaterad
Publicerad

Aden x Asme släppte sitt album med titeln ‘’12 till 12’’ i somras, och det slutade inte där, duon gjorde en svensk remix på låten Vossi Bop tillsammans med artisten Stormzy.

– Vi skrev raderna över en natt och det blev bra på första försöket, säger duon stolt.

Michael Omari, som går under artistnamnet Stormzy, är en av Storbritanniens största hiphop-och grime-artister samt en av årets huvudakter på festivalen Way out west.

Aden x Asme berättar om hur samarbetet blev till och vilka brittiska artister de vill samarbeta med i framtiden.

Det är inte första gången som duon från Hammarkullen samarbetar med en brittisk artist. Aden x Asme släppte tidigare i sin musikkarriär låten Pull up med artisten Afro B.

”Då vet jag att det är bra”

​Stormzy berättar hur det gick till för hans del.

– Jag blev inkallad av min manager, då vet jag att det är bara bra, säger Stormzy med ett stort leende.

Artisterna är olika på sina sätt men förenas i sin musik. Språkbarriären verkar inte vara ett problem eftersom duon Aden x Asme använder sig av det engelska språket i sin rap.

Stormzys musik särskiljer sig från annan hiphop. Grime är en subgenre som är influerad av UK garage och viktigast är rösten från rapparen över ett lågt tonfall och basgång. Enligt Stormzy kan Aden x Asmes musik funka överallt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.