Harvey Weinstein åtalas för övergrepp på ytterligare en kvinna Foto: Steven Hirsch/AP/TT

Weinstein åtalas för övergrepp på tredje kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Filmproducenten Harvey Weinstein åtalas för sexuella övergrepp på ytterligare en kvinna, rapporterar BBC. Enligt åklagaren Cyrus Vance är straffet för det senaste misstänkta brottet minst 10 års upp till livstidsfängelse.

Det nya åtalet handlar om sexuella övergrepp av den första graden och ska ha ägt rum år 2006. Harvey Weinstein nekar till brott.

De nya anklagelserna är enligt åklagaren Cyrus Vance i New York straffbara upp till 25 års fängelse, skriver BBC.

Harvey Weinstein-affären

Harvey Weinstein är sedan tidigare åtalad för våldtäkt av första och tredje graden. Enligt uppgifter handlar det där om minst två olika målsäganden och händelser, som ska ha ägt rum år 2004 respektive 2013. När han framträdde i rätten den 5 juni nekade han till anklagelserna.

Tidigare en av filmvärldens mäktigaste

Den 66-årige Weinstein var tidigare än av Hollywoods mäktigaste personer. Sedan de första anklagelserna mot Weinstein i höstas har nu närmare 70 kvinnor anklagat honom för bland annat sexuella övergrepp och våldtäkt.

Det var efter artiklar i New York Times och The New Yorker där en rad kvinnor, däribland skådespelarna Ashley Judd och Rose McGowan, anklagade filmmogulen för övergrepp som metoo-rörelsen fick sitt startskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet