Youtube har i dag två miljarder unika tittare, enligt företaget självt. Foto: Pontus Lundahl/TT

Youtube: Vi når två miljarder tittare

Uppdaterad
Publicerad

Youtube har i dag två miljarder unika tittare, enligt företaget självt. Siffrorna presenterades nyligen av bolagets vd Susan Wojcicki vid ett tv-branschjippo i New York. Samtidigt slår sig tittarna allt oftare ned i tv-soffan med tjänsten.

Enligt Youtubes egen statistik tittar användarna på sammanlagt 250 miljoner timmar via sina tv-apparater varje dag, skriver Variety. Det är en ökning med 39 procent på mindre än ett år, även om 70 procent av tittningen fortfarande sker på bärbara apparater.

Den Google-ägda videojätten säger sig också nå fler amerikanska tittare i åldern 18–49 år än alla landets kabel-tv-kanaler tillsammans.

Enligt en oberoende undersökning är Youtube samtidigt den näst populäraste tv-tjänsten för 18–34-åringar i USA. Klar favorit i undersökningen är Netflix medan endast sex procent föredrar de traditionella tv-kanalerna som NBC, CBS och Fox.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.