SVT2Lördagar

Ella Petersson leder SVT:s Kulturstudion

Foto: Jan Danielsson/SVT
Ella Petersson, programledare för Kulturstudion, och redaktören Malin Jacobson Båth

SVT sport har sitt Vinterstudion. Nu får SVT kultur sitt Kulturstudion. – Det känns lite som att DJ:a med sina favoritskivor på en fest och få chansen att prata om varför de är så bra, säger Ella Petersson, programledare för den nya satsningen.

Kulturstudion är SVT:s senaste erbjudande kring kulturutbudet på lördagar. Det blir uppsnack, analyser, kommentarer och sprakande gäster som binder ihop event som Veckans föreställning och Musik Special.

– SVT har ett fantastiskt kulturutbud på lördagkvällarna, och nu vill vi bjuda på något extra, säger Eva Beckman, programchef på SVT Kultur.

Ella Petersson har precis tagit över efter Camilla Lundberg som musikredaktör på SVT. Hon kommer närmast från Sveriges Radio P2 och gjorde sin TV-debut som programledare för årets Nobelkonsert.

Redaktör är den välkända kulturprofilen Malin Jacobson Båth, bland annat känd från Kulturnyheterna och Fråga kultureliten.

Våren kickstartar med den sedvanliga Trettondagskonserten i samarbete med Berwaldhallen, den här gången med Erik Haag som värd. 16:e januari bjuder på underhållning på temat cabaret och cirkus, och den 30:e januari visas en storsatsning på tv- och dataspelsmusik med allt från Super Mario och Zelda till den helt nya Bloodborne-musiken via Halo och Assasin’s Creed.

Premiär lördag 9 januari 19.00 i SVT2 och SVT Play