SVT228 maj 22.15

Björn Gustafsson om sitt tunga tapp i Kung Fury

Han gör Hollywooddebut i Spy i sommar – och spelar en av rollerna i superhajpade Kung Fury. Men inspelningarna av den svenska kortfilmen kantades av ett tungt tapp för Björn Gustafsson. ”Det gör fortfarande ont när jag tänker på det”, säger han.

Kung Fury har redan innan premiären lyfts till skyarna på nätet. Filmens trailer har visats över nio miljoner gånger – och musikvideon till filmens soundtrack ”True survivor” med David Hasselhoff har strömmats över fem miljoner gånger.

Dessutom har Sagan om ringen-skådespelaren Elijah Wood uppmärksammat den svenskproducerade kortfilmen i en tweet.

Björn Gustafsson spelar en av rollerna i Kung Fury. För SVT berättar han hur han kom i kontakt med filmens skapare och regissör David Sandberg, som också spelar huvudrollen i filmen.

– Vi träffades utanför ett hotell i Stockholm efter att min kompis Albin Olsson, som också ståuppar och jag skriver med, kände någon David känner och sa att han ville ses för den här grejen. Jag fick trailern på en länk och sa absolut, säger Gustafsson och fortsätter: 

– Vi pratade i kanske 30 minuter och vi spelade in några dagar senare. Det gick snabbt och lätt eftersom David hade så tydlig bild av vad som skulle göras och visste vad han ville ha, så det var bara att köra.

Tvingades ta farväl av solglasögonen

Men inspelningarna kantades av ett mindre trauma för skådespelaren – som också är aktuell i komedin ”Spy” där han spelar mot Jude Law och som har biopremiär 5 juni. Han tvingades nämligen ofrivilligt ta farväl av sina solglasögon.

– Jag tappade bort mina solglasögon. Det gör fortfarande ont när jag tänker på det. Dom var så snygga.

Sitter med Betnér i samma scen

Annars var upplevelsen kring inspelningarna enbart positiv för Gustafsson.

– I övrigt var det bara kul. Jag och Magnus Betnér sitter i samma scen så vi kunde studsa av varandra. Dom stod bara och rullade kameran på var och en av oss tills det var klart.

Kung Fury har premiär i SVT2 den 28 maj 22.15 – och släpps samtidigt på SVT Play och Youtube.

Kung Fury

Svensk actionkomedi