Historiskt drama om fyra unga kvinnor

Land Girls

Land girls är ett historiskt drama om ett gäng unga kvinnors liv under andra världskriget.

Land Girls utspelas under andra världskriget, på hemmafronten och den engelska landsbygden. Huvudpersonerna är några unga kvinnor ur olika samhällsklasser som utkvarteras till landsbygden för att göra sin plikt som civilister i WLA (Women's Land Army).

Första säsongen – repriserades sommaren 2014

Mitt under andra världskriget anländer Joyce och Nancy till byn Helestead för att arbeta på Fredrik Finchs gård. Tillsammans med Annie och hennes syster Bea inkvarteras de på ett gods. På Hoxley delar de sin tid mellan den nedslitna bondgården Pasture Farm och det välmående godset. Där huserar den högdragna lady Ellen Hoxley som främst ägnar sig åt lokalt välgörenhetsarbete. Hennes man är en gammal krigsveteran och han bjuder in dem alla till lady Ellens senaste välgörenhetsprojekt.

De fyra unga kvinnorna i centrum har olika bakgrunder och har också hamnat i WLA av olika skäl. Annie och Bea är syskon. Annie är storasystern som alltid har fått ta ansvar för både andra och sig själv och lämnas ensam med sina egna problem. Bea har ljugit om sin ålder, hon är för ung och naiv för att klara av de tuffa utmaningarna. Nancy är bortskämd och rik. Hon har tvingats till Hoxley, saknar sitt bekväma liv och de nöjen hon är van vid. Joyce ar lyckligt gift och en ärkepatriot, som redan mist sin familj och nu fruktar att även maken ska dö som RAF-pilot.

Land girls

Brittisk dramaserie