SVT1Söndagar

En straffspark det pratas om över hela världen

Foto: SVT

Andreas Engström ser nästan ingenting. För sju år sedan drabbades han av lebers ögonsjukdom och har sedan dess bara en procent av sin syn kvar. Men sin stora passion för fotbollen fanns kvar. I matchen mot Bäckhammar fick han chansen att uppfylla en dröm: att få sätta en straff till.

Efter två veckors frånvaro är nu Landet runt tillbaka igen och har samlat sig till storverk. Vilket program det blir till helgen! Stafettpinnen från Karlstad där domkyrkoklockorna spelade vår signaturmelodi, tas nu över av Nämdö kyrka i Stockholms skärgård.

Till helgen invigs den nya orgeln med Landet runts titelmelodi med både kör och nyinstallerad orgel. Magiskt. Hösten är frukttider, men tänk på var ni slänger de överblivna äpplena. Björnen kan bli sugen. I Värmland har det blivit ett problem och även om man är varlig så kan björnen bli rätt så farlig. Nu försöker Västeråsarna ännu en gång att bli av med sina nesdskitande kajor. Den här gången planerar man att inplantera hungriga pilgrimsfalkar. En amningssatsning i Dalarna, en vardagshjälte i Ronneby och en dragspelare som blivit en plåga i Karlshamn är bara några av de övriga människor och företeelser som vi möter i veckans program. Bättre än vanligt. Som vanligt.