SVT1Söndagar

Julförberedelser, vävtåg och Skånes sämsta fotbollslag

Tillbaka! Efter två veckor med insamlingar för världens barn så återtar nu Landet runt sin plats i tv:n. Härligt! Vi längtar.

Vi längtar efter att få visa vår lilla utfärd till Kinna där vi hämtade den väv som 72 glada damer på vävtåget till Umeå vävde. Vår utfärd blev extra spännande beroende på en kul och lätt omtumlande överraskning som vävarna i Kinna bestod oss med. Vilken överraskning det är avslöjas i programmet. Ett program som kommer att innehålla det mesta.

Snart är det jul
Att julen är i antågande står väl inte helt klart för oss alla, men handlarna i Örebro är redan igång. Det är puckelpistlandslaget också, men i brist på snö får det duga med sjövatten vid Tossön inte långt från Åre.

Att Malmö FF blir årets svenska fotbollsmästare  är ju känt, men Skånes sämsta lag, Färingtofta, är mindre känt. Men drivkrafterna är precis desamma och fotbollsglädje finns det väl så mycket i Färingtofta. Vi besöker båda lagen och vi besöker också smakpanelen på Stora Enzo i Karlstad. Där provsmakar man varor så att de inte tar smak av kartongen de förpackas i.

Golf för funktionsnedsatta
Opassande konst i hockeyhallen i Kiruna, svenskt VM-guld i golf för funktionsnedsatta och en hel del mode kan vi utlova. Och skyltar såklart. Bättre än någonsin, vilket inte bara gäller skyltarna utan hela programmet.

Söndagen den 12 oktober är vi tillbaka, klockan 18.15 i SVT1 och i SVT Play.

Under tiden ni väntar på veckans program kan ni se vår skyltspecial. Vi släpper ett nytt avsnitt varje dag hela veckan.