Skratt och tårar bakom Operans kulisser

Dansare bakom kulisserna.
Dansare bakom kulisserna.

Hård konkurrens, dramatik och mycket slit. I höst släpper Kungliga Operan i Stockholm in tv-tittarna bakom kulisserna på en annars väldigt sluten värld.

Hur känns det att inte bli uttagen till nästa föreställning? Eller när hela kroppen värker men publiken väntar på att bli hänförd av din dans? Och vem är det egentligen som får allt det tekniska att fungera?

Varje år kommer hundratusentals besökare till Kungliga Operan i centrala Stockholm för att titta på några av Sveriges mest påkostade föreställningar. Men få har en inblick i världen där bakom. I SVT:s nya realityserie Livet på Operan får vi följa med in i en miljö där konkurrensen är stenhård och arbetstempot högt.

– Det är första gången vi blir insläppta bakom kulisserna och det känns roligt att kunna erbjuda tittarna en inblick i den här världen, säger Eva Beckman, kulturchef på SVT.

I fem entimmesavsnitt får vi lära känna de som tillbringar dagar och nätter på och bakom scen. Medverkar gör bland annat massören Pirjo, premiärdansaren Nadja, slagverkaren Roger, tenoren Magnus, musikern Ayman och operasångarskan Marianne. Glamorösa klänningar och svandun blandas med blåställ, skratt och tårar.

Seriestart för Livet på Operan onsdag 28 augusti 21.00 i SVT1 och SVT Play

Livet på Operan

Följ dramatiken bakom kulisserna på Kungliga Operan