Love Antells oro för olyckliga kärleken i Finland

Foto: SVT

Han har letat efter kärleken till Finland. I säsongsavslutningen av egna programmet talar artisten ut om sina känslor till landet – och berättar om sin önskan att relationen ska gå i arv i familjen. – Jag har varit orolig över att min finska bakgrund ska sluta i någon slags olycklig kärlek, säger Love Antell.

Den sverigefinske artisten, som slog igenom för den breda tv-massan under sin medverkan i Så mycket bättre 2014 och frontfigur i Florence Valentine, har letat efter kärleken till Finland.

I säsongsavslutningen av Love i Finland talar Love Antell ut om sin längtan efter att hitta ett sunt förhållningssätt till landet.

– Jag har varit orolig över att min finska bakgrund ska sluta i någon slags olycklig kärlek. Att man aldrig får rätsida på det. Jag måste hitta ett förhållningssätt så att jag, även om jag inte flyttar hit eller kommer hit jämnt, så har jag i alla fall ett sunt förhållningssätt till Finland. Att jag intresserar mig för det gör att det känns mer lugnt. Det är som en relation med en annan person, säger Love Antell i egna programmet Love i Finland.

I sista avsnittet träffar artisten sin gamla kompis Kai Latvalehto. I ett samtal vid kusten i Uleåborg kommer han fram till att han trots allt förlikat sig med sin kärlek till Finland.

– Jag känner att om jag vunnit någonting på den här resan så har jag i alla fall kommit lite närmare det där som är på andra sidan och insett att det är ungefär samma frågor, strider och idéer som man håller på och diskuterar där som här.

Högsta önskan: Då har jag vunnit

Nu är artistens dröm att bakgrunden ska gå i arv.

– Om jag får mina barn att få en relation till det här landet, så har jag vunnit någonting. Det hade varit kul att se dem som vuxna åka till Finland och känna sig som hemma, säger Antell.

Sista avsnittet av Love i Finland visas onsdag 9 december 22.15 i SVT2 och SVT Play.